4. Kitaplığını Sanata Dönüştür Fotoğraf Yarışması

Her yıl, Mart ayının son haftası tüm yurtta “Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Kütüphaneler Haftasına özel, öğrencilerimizin yaratıcılığını konuşturacağı bir yarışmayla sizlerleyiz. Tek yapmanız gereken evinizde bulunan kitaplığınıza sihirli bir dokunuşta bulunmak olacak. Kitaplarınızı raflarından çıkartıp onları hayal dünyanızla sarıp sarmalamanızı bekliyoruz. Belki kitaplarınızla bir ev yapabilirsiniz belki de bir şato. Ya da uçan bir süpürgeye bile dönüşebilir kitaplarınız. Kitaplar isterseniz bir şapka olur kafanızda ya da üstünüzde bir kıyafet. Kısacası bizleri şaşırtacağınız bir hayal dünyasına davet ediyoruz sizleri. Düşünün, tasarlayın, fotoğrafını çekin ve bize gönderin.

Ödüle değer görülen fotoğraflar seçici kurul tarafından 1 Nisan 2022 Cuma günü açıklanacaktır.

Yarışma Adı: 4. "KİTAPLIĞINI SANATA DÖNÜŞTÜR" FOTOĞRAF YARIŞMASI
Yarışmayı Düzenleyen Kurum: TED BODRUM KOLEJİ
Yarışmaya Katılım: Bodrum'da Öğrenim Gören Tüm Öğrenciler
Yarışma Başlama Tarihi: 07/02/22
Son Katılım Tarihi: 27/03/22
Sonuçların İlanı: 01/04/22
Yarışma Sorumlusu: FATMA TAŞTAN, TED Bodrum Koleji Kütüphane Öğretmeni

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

AMAÇ:
Yarışmanın amacı, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, fotoğraf sanatını tanıtmak, öğrencilerin hayal gücünü ortaya çıkarmak ve beslemek, fotoğraf sanatının ve kitap okuma kültürünün gelişmesine katkıda bulunmaktır.

KURALLAR:
1. Yarışmaya Bodrum'da bulunan tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılım sağlayabilir.
2. Fotoğraflardaki konunun ana teması kitaplar üzerine olmalıdır. Fotoğraflarda mutlaka öğrenci ya da herhangi bir kişi yer almalıdır. Fotoğraflardaki amaç öğrenciler üzerinden bir kitap farkındalığı yaratmaktır.
3. Yollanan fotoğraflar özgün olmalıdır.
4. Her yarışmacı en fazla üç fotoğraf ile yarışmaya katılabilir.
5. Gönderilen maillerde mail konusuna "4. Kitaplığını Sanata Dönüştür Fotoğraf Yarışması " yazılmalıdır. Gönderilen maillerde mutlaka katılacak öğrencinin okul bilgileri ( isim, soy isim, sınıf) ve iletişim bilgileri yer almalıdır.
6. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında dereceye giren ilk üç kişi ödüle değer görülecektir.
7. Son katılım tarihi olan 27 Mart Pazar gününden sonra gönderilen fotoğraflar yarışmaya dahil edilmeyecektir.
8. Ödüle değer görülen fotoğraflar TED Bodrum Koleji'nin resmi sosyal medya hesaplarında 1 Nisan 2022 Pazartesi günü saat 20.00'da açıklanacaktır.

SEÇİCİ KURUL:
SEVİNÇ ZEREN, TED Bodrum Koleji Okul Genel Koordinatörü
MERYEM EBREM, TED Bodrum Koleji Anaokulu ve İlkokul Müdürü
FATMA TAŞTAN, TED Bodrum Koleji Kütüphane Öğretmeni
NİLÜFER ÇOKŞEN, TED Bodrum Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni
BERKAY AKÜLKER, TED Bodrum Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni | Fotoğrafçılık Kulübü
FATMA GÖK AVAÇAR, TED Bodrum Koleji Basın Yayın Sorumlusu