İngilizce Eğitimi

Tüm TED okullarında İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı k12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

İngilizce programımızın amacı, İngilizce’yi etkin bir iletişim aracı olarak akıcı bir şekilde kullanabilen, ulusal ve uluslararası geçerliliği kabul edilmiş İngilizce yeterlilik düzeyine ulaşmış, yaratıcı ve eleştirel düşünce becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.

İngilizce öğrenmeye yeni başlayan ya da dil öğrenmeye iyi bir başlangıç yapamamış öğrencilerimiz için İngilizce Hazırlık sınıfımızda haftalık 20 saatten oluşan yoğun bir İngilizce programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin Lise Hazırlık sınıfının sonunda CEFR’e (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na) göre B1 düzeyinde İngilizce konuşmaları, okuduklarını ve dinlediklerini anlamaları ve yazılı anlatım temel becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir.

Okulumuzda Advanced Placement (AP) ileri düzey yetiştirme programı 11. sınıftan itibaren uygulanmaya başlar. Lise öğrencilerimiz 11. ve 12. sınıflarda AP seçmeli derslerini alabilirler.

Öğrencilerimizin 12. sınıfın sonunda CEFR’e (Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na) göre C1 düzeyinde İngilizce konuşma, okuduğunu anlama, dinlediğini anlama ve yazılı anlatım temel becerilerini kazanmaları, uluslararası standartta İngilizce öğrenmeleri ve girecekleri uluslararası İngilizce sınavlarında başarılı olmaları hedeflenmektedir.

Okulumuz IELTS sınav merkezidir. 11. sınıfta tüm öğrencilerimiz dünya çapında uygulanan IELTS sınavına okulumuzda katılmakta ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını alarak dil yetkinliklerini belgelendirmiş olmaktadır.