İngilizce Eğitimi

Tüm TED okullarında İngilizce dil eğitimi, Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı k12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerimiz tarafından yürütülen İngilizce programı, öğrencilerin iletişime dayalı dil becerilerinden sonra akademik İngilizce becerilerini edinmelerini sağlayarak onları lise yıllarına hazırlayan ilkokul ile lise arasında nitelikli bir köprü görevi görür.

5. sınıfta uygulanan İngilizce ağırlıklı programla, diğer derslerde öğrenme kaybı olmaksızın öğrencilerimizin dil becerilerinin pekiştirilmesi ve kalıcı olması sağlanır. 5. sınıfta haftada 16 saat olan İngilizce dersi; 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 10’ar saat olarak yoğun bir şekilde devam etmektedir.

İngilizce eğitimimiz çeşitli online eğitim uygulamaları ile desteklenmektedir. MyON Reader uygulaması öğrencilerimize ekstra çalışma materyalleri sağlayan, ders kitapları ile paralel ilerleyen online programdır. Öğrencilerimiz bu uygulamadan yıl boyunca ders içi kullanımlarının yanı sıra okul sonrası çalışmalarında da faydalanırlar.

Öğrencilerimizin 8. sınıfın sonunda CEFR’e (Avrupa Ortak Dil Çerceve Programı’na) göre B1 düzeyinde İngilizce konuşmaları, okuduklarını ve dinlediklerini anlamaları ve yazılı anlatım temel becerilerini kazanmaları hedeflenmektedir.

Uygulanan nitelikli eğitim programlarının sonunda okulumuzda uygulanmakta olan Cambridge ESOL Key, Preliminary ve First for Schools sınavlarında öğrencilerimiz üstün başarı göstermektedirler.

Okulumuz TOEFL sınav merkezidir. 7. sınıfta tüm öğrencilerimiz TOEFL Junior sınavına katılmaktadır. Böylece öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri uluslararası standartlarda ölçülmüş olmaktadır.