Genel Koordinatörümüzden

TED Meşalesiyle, modern dünyanın etkin bireylerini yetiştiriyoruz.
Değerli Ziyaretçilerimiz,

TED Bodrum Koleji, Cumhuriyetin en köklü kurumlarının başında gelen, 1928’den günümüze, çağdaş ve nitelikli eğitim anlayışından ödün vermeyen Türk Eğitim Derneğinin, Bodrum’da yanan meşalesidir. Okulumuzun açıldığı ilk günden beri bizler; kendinden emin, ne istediğini bilen, soran, sorgulayan, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu ve vicdan sahibi bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Misyonumuzda yer alan modern dünyanın etkin bireylerini yetiştirme hedefinin ancak ve ancak yenilikçi yöntemlerle geliştirilmiş öğrenme programları ve çağa uygun donatılmış öğrenme ortamlarıyla mümkün olacağına inanıyoruz.

Okulumuzda yürütülen tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini, aldığımız her kararı; uzmanlaştığı alanda en üstün donanıma sahip, çağdaş, evrensel düşünebilen ve aynı zamanda yerel değerlerini özümsemiş, vatanını seven, demokrasiye, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla hayata geçiriyoruz.

Bu bakış açısıyla okulumuzda planlanan ve öğrencilerimize sunulan tüm öğrenme etkinliklerini, öğrencilerimizin aktif olarak içinde yer aldıkları, yaparak-yaşayarak öğrenme ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz.

Eğitime bakışımız, olanaklarımız ve ilkelerimizle yetiştirdiğimiz her TED öğrencisinin hedeflerini gerçekçi bir biçimde belirleyebileceğine, hedefe giden yol haritasını çizebileceğine, sonunda bu hedeflere ulaşıp ve hayatta başarılı olabileceğine yürekten inanıyoruz.

TED Bodrum Koleji olarak ülkemizde eğitim-öğretim yaklaşımlarından dolayı tercih edilen ve fark yaratan, gerçekleştirdiği projelerle uluslararası eğitim platformlarında adından söz ettiren bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

Bu yolda eğitimcilerimizle, idari kadromuzla, velilerimizle, öğrencilerimizle el ele tutuştuk, eğitim yolunda beraber yürüyoruz. Yürüdükçe kalabalıklaşıyor, yürüdükçe ellerimiz daha da kenetleniyor birbirine. Çünkü TED’li olmak demek, yarınların sorumluluğunu birlikte üstlenmek ve geleceği aydınlatmak için yanan bir meşalenin ışığı olmak demektir.

Saygılarımla,

Meryem EBREM