Kulüp ve Etkinlikler Koordinatörlüğü

TED BODRUM KOLEJİ’NDE
AKADEMİK BAŞARI İLE SOSYAL BAŞARI HARMANLANIYOR
Gerçek hayatın provası niteliği taşıyan okul, çocukları birçok yönden ömür boyu sahnelenecek bir oyuna hazırlar aslında. Öğretim çalışmaları okulun birincil amacı olsa da kurumun, eğitimcilerin ve etkinliklerin sağladığı eğitimsel katkılar çocukların birey olma yönünde attıkları ilk adımları içerir. Okul sistemi içinde doğru, etkili ve kaliteli eğitimden söz edebilmek için akademik öğretimin yanında kültürel, sanatsal, sportif ve sosyal etkinliklere de yer verilmesi gerekliliktir. Hayat oyununun farklı sahnelerine katkısı olacak provalar, okulda gerçekleştirilen etkinliklerle tanımlanır.

Hangi yaş grubunda olursa olsun öğrenciden beklenen en önemli gösterge akademik başarıdır. Öğrencilerimizin akademik gelişmelerine ortam hazırlamanın yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen eğitim felsefemiz onları sosyal, sanatla barışık, problem çözme becerilerine sahip, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamaktadır.

TED Bodrum Koleji’nde ders dışı etkinlikler düzenli, sistemli ve planlı bir şekilde belirlenir ve ders içi etkinliklerle paralel olarak uygulanır, hem çocukların gelişimine büyük katkı sağlar hem de eğitim-öğretimin başarısını artırır.

Öğrencilerimizi eğilimleri, becerileri, ilgileri doğrultusunda yönlendirerek akademik alanlarda edindikleri bilgiyi sosyal etkinliklerle içselleştirmeleri için fırsat ve ortamlar yaratıyoruz. “Yaşam boyu öğrenme” anlayışından hareketle bilginin defter, kitap arasında sıkıştırılarak verilmesinden yana bir anlayışın çok gerilerde kaldığı bilgi çağında gerek teknolojik, gerekse fiziksel her türlü olanağın maksimum düzeyde öğrencilerimizin kullanımına açıldığı kampüsümüzde spor, sanat ve bilim alanlarında etkinlikler düzenleniyoruz.

İlkokul 1. sınıftan itibaren haftada 2 saat uygulanan kulüp derslerimiz öğrencilerimize 108 farklı alanda faaliyet gösterme imkanı sunarken onların yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmemizde önemli rol oynuyor.

Kulüpler ve okul sonrası çalışmalarla kurulan voleybol, basketbol, yüzme, cimnastik, halk oyunları, robotik, satranç takımlarımız ile orkestra, koro, bando gruplarımızın Türkiye çapında elde ettiği başarılar ve sergilenen performanslar uyguladığımız sistemin başarısının ölçümlenebilir en güzel göstergeleridir.