Almanca | Fransızca | İspanyolca Eğitimi

Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır.
The limits of my language means the limits of my world.

İlkokul 4. sınıftan itibaren öğrencilerimiz Almanca, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini seçerek eğitim almaya başlarlar.

Almanca, Fransızca, İspanyolca eğitim programımızda; sınıf düzeyine göre belirlenmiş, güncel teknik ve metotlarla dört dil becerisi (okuma, yazma, dinleme, konuşma) dengeli bir biçimde geliştirilerek öğretilmektedir. Programın amacı; öğrencilerin Almanca, Fransızca, İspanyolca dillerini iletişim ve etkileşim aracı olarak kullanarak bilgi edinebilmelerini, kendilerini hedef dilde ifade edebilmelerini, kişilerle hedef dili kullanarak etkileşimde bulunabilmelerini ve farklı kültürleri tanıyarak sosyal yönden kendilerini geliştirebilmelerini sağlamaktır.

Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil eğitiminde 8. sınıf sonunda, Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na göre A1+; 11. sınıf sonunda ise B1 seviyesine ulaşmaktadırlar.

Ortaokul ve Lise yıllarında öğrencilerimizin öğrendikleri dillerde geldikleri seviyeleri belgelendirmek ve dil yeterliliklerine uluslararası boyutta geçerlilik sağlamak adına DELF, DELE, TELC sınavlarına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.