Su Oyunları ve Yüzme Kulübü

“İyi yüzme, iyi yüzmedir.” “Yarışmacı” ve “eğlence” teknikleri arasında bir farklılık yoktur. Düzgün yüzme tekniği (nefes alma, vücut pozisyonu, uzuvların hareketleri ve zamanlama) daha az enerji ile daha fazla mesafe alınabilmesini sağlar.
Yüzme eğitim programımızda öğrencilerimizin;

Dikkat, koordinasyon, kuvvet, denge, tepki hızı, esneklik gibi temel hareket becerilerini arttırması hedeflenerek, temel teknik çalışmaları öğrenci seviyelerine göre kademeli olarak arttırılarak uygulanır. Öğrencilerimizin gelişimlerini izler kayıt altına alır ve kapasitelerinin en üst düzeye ulaşmasını hedefleriz.

Öğrencinin yüzme seviyesi ve yaşı doğru orantılı gitmeyebileceği gibi; ilerleme hızı da kişiden kişiye farklılık gösterebileceğinden, uygun görüldüğünde dönem içinde grup değişikliği yapılabilir.

Neden Yüzme?

1. Güvenlik
Her insanın hayatında bir kere öyle veya böyle yüzme yeteneği gerektirecek bir durumda suyla teması olmuştur. Yüzebilme yeteneği kişisel güvenlik tedbirleri arasında önemli olanıdır.

2. Formda Kalma ve Sağlık
Her yaştan insan, hayatlarının bir döneminde yaşam kalitelerini yükseltmek ve yaşam sürelerini uzatabilmek için çeşitli fiziksel aktivitelere katılarak sağlıklı kalmaya teşvik edilmiştir. Yüzme şimdiye kadar en verimli egzersiz olarak tanımlanmıştır. Kalp, kan dolaşımı, iskelet ve kas sistemlerinin tamamını geliştirir.

3. Özel Uğraş Olarak Yüzme ve Eğlence
Yüzme yarışları, uzun mesafe yüzme, triatlon, tramplen atlama, kule atlama, su topu, ritmik yüzme gibi yarış sporları hem yetişkin izleyicilere hem de çocuk izleyicilere hitap etmektedir. Rekabet içermeyen tüplü dalış, aletsiz dalma, kürek çekme, su kayağı, sörf, yelken, kano ve balık avı gibi diğer su sporları ise katılımcılar kendilerini herhangi bir tehlike anında kurtarabilecek kapasitede olduklarında daha eğlencelidir.

TED Yüzme Eğitim Programı İçerisinde Neler Vardır?

  • Öncelikli hedef; temel yüzme eğitimi vermek ve yüzme sporunun kişinin yaşamının bir parçası haline gelmesini sağlamak.
  • Öğrencilere kişisel ve sosyal beceriler kazandırmak.
  • Öğrenmeyi eğlenceli ve zevkli bir ortama taşımak.
  • Öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek ve hedef belirlemek.
Atatürk Köşesi

Ansolon