Basketbol Takımı

TED Bodrum Kolejinde, Basketbol takım kadroları, Beden Eğitimi derslerinde planlanan branşa özgü hazırlanan seçme kriterleri ile belirlenip haftada iki gün olarak antrenman yapılmaktadır.

TED Bodrum Kolejinde, Küçük Erkek, Yıldız Erkek, Genç Erkek A ve Genç Erkek B olmak üzere toplamda dört kategoride çalışmalar yapılmaktadır.

Basketbol takım çalışmalarımız öğrencilerimizin yeteneklerini profesyonel bir ortamda ifade etme ve okulumuzu düzenlenen turnuva ve maçlarda üst düzeyde temsil etme amaçlarını taşır.

Okul takımımız düzenlenen antrenman programları doğrultusunda takımın dinamiğine uygun seçilmiş öğrenciler ve branşa yönelik antrenörlük belgesi olan eğitmenlerimiz ile yapılır.

Çalışmalar profesyonel takım çalışmalarının ilkelerini benimser. Çalışmalardaki tutarlı katılım ve efor öğrencinin takım içerisindeki rolünü belirler.

Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerdeki katılımı ve başarısı okul-veli-öğretmen işbirliğine dayanarak gerçekleştirilir.