Beden Eğitimi

Beden Eğitimi ve Spor

Spor, çocuğun büyük ve küçük kas becerilerini geliştirmek, çocuğa beden ve duruş farkındalığı kazandırmak, çocukta grupla birlikte hareket etme bilinci oluşturmak gibi birçok kazanımı barındıran bir disiplindir. Kampüsümüzde, spor alanları ve alanında uzman beden eğitimi öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize zengin spor olanakları sunulmaktadır. Öğrencilerimiz; basketbol, voleybol, tenis, futbol, yüzme, su topu, golf, cimnastik gibi birçok spor branşını uygulama şansına sahiptir. Spor branşları, öğrencilerin bedensel gelişimleri dikkate alınarak her bir sınıf seviyesinde ayrı ayrı planlanmaktadır.

Öğrencilerimiz, yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzda yaz-kış yüzme imkanı bulabilmektedir.

Kapalı ve açık spor alanlarımızda güvenli bir şekilde spor etkinliklerini yapma şansı bulmaktadırlar.

Spor ve takım çalışmaları; öğrencilerimizde koordineli çalışma becerisini geliştirirken, aynı zamanda onların dayanışma içinde takım ruhu oluşturma bilinci kazanmalarını ve birlikte kazanmanın sevincini ya da kaybetmenin üzüntüsünü paylaşmalarını sağlamaktadır.

TED Bodrum Koleji öğrencileri; tüm alanlarda olduğu gibi çeşitli spor branşlarında da ulusal ve uluslararası birçok başarı kazanmaktadırlar.