Müzik

TED Bodrum Koleji’nde öğrencilerimizin tümüne evrensel müzik kültürü kazandırılmaya çalışılır. Müzik derslerimizde kuramsal bilgileri öğretmenin yanı sıra, öğrencilerimizin her birinin okulumuzdan mezun olmadan önce en az bir müzik aleti çalabilmesi hedeflenmektedir.

Okulumuzun bahçelerinde ve koridorlarında, teneffüslerde ve öğle aralarında her ay bir bestecinin ezgilerinden oluşan müzik yayını yapılarak bestecilerle öğrencilerimizin tanışması sağlanır. Öğrencilerimizin canlı performanslarını tüm okulla paylaşmalarını sağlamak amacıyla, ayda en az bir kez “Müzik Sokağı Dinletileri” yapılmaktadır. Okulumuz, sahip olduğu çok sesli çağdaş çocuk korosu ve orkestrası ile öğrencilerimize müzik alanında kendilerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmaktadır. Eğitim yılı içerisinde, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte düzenlediği konser ve sunumlarla, öğrencilerimizin önemli müzisyenleri tanımaları sağlanmaktadır.