Masa Tenisi

Heyecanlı ve eğlenceli spor dalı olan masa tenisi herkesin her yerde rahatlıkla oynayacağı bir salon sporudur. Pinpon olarak da bilinen masa tenisi oyunu, 19. yüzyılın sonları ile 20. yüzyılın başlarında, İngiltere’de gelişmiştir.Masa Tenisinde amaç, topu filenin gerisine atarak rakibin atışı karşılayamayacak bir pozisyon yaratmaktır.

Masa Tenisi, el-göz koordinasyonu, dayanıklılık, kuvvet, odaklanma, sürat, refleks gibi çok sayıda motor beceriyi aynı anda geliştirir.Hızlı karar verme ve güçlü reflekslere sahip olma becerileri sosyal yaşantıda da öğrencilere büyük fayda sağlar.Masa tenisi düzenli oynandığında fiziksel ve zihinsel gelişime olumlu katkılar sağladığı gibi sporcuların diğer spor dallarına olan yatkınlıklarını da artırmaktadır.

Bodrum TED Koleji Masa Tenisi Takımı;
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yeni oluşturulan bir takımdır. Takım kadroları, öğrencilerimize duyuru yapılarak istekli öğrenciler arasında turnuva düzenlenmiştir.Bu turnuvaya katılan her öğrencinin branşa özgü teknik becerileri oluşturulan kriterler doğrultusunda değerlendirilerek takım oluşturulmuştur.

Takımlarla haftada 2 gün antrenman yapılmaktadır.

TED Bodrum Kolejinde, Küçük Erkek ve Yıldız Erkek olmak üzere toplam 2 kategoride çalışmalar yapılmaktadır.

Takım çalışmalarının öncelikli amacı öğrencilerimize sporu sevdirmek, takım ruhu oluşturmak ve yeteneklerini profesyonel bir ortamda ifade ederek okulumuzu düzenlenen turnuvalarda üst düzeyde temsil etmektir.