BASKETBOL

Çocuklara ve gençlere sevdikleri ve istedikleri şeyler için çalışmaları, fedakârlık ve mücadele etmeleri gerektiği bilincini aşılayarak, spor kültürünü ve spor ahlakını genç yaşlarda kazandırıp, onların spor kültürünü ve ahlakını, genel kültür ve ahlaklarının birer parçası haline getirmelerini, rakiplerine ve emeğe saygı duymalarını sağlamak, galibiyet sevincini de, mağlubiyet üzüntüsünü de ölçülü yaşamaları gerektiğini öğreterek, onlara kültürel, ahlaki ve duygusal gelişim süreçlerinde kılavuz olmak.

Spor yapabilecekleri, enerjilerini doğru yerlere yönlendirerek, zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler haline gelmelerini sağlayacak ortam ve imkânları yaratmak. Ayrıca basketbolu seven öğrencilerimize bu sporun temel tekniklerini ve bu sporda ilerlemek isteyenlere basketbolun inceliklerini öğreterek TED Bodrum Koleji okul basketbol takımlarına alt yapı oluşturulması hedeflenmektedir.