Toplum Hizmeti Çalışmaları

SOMA'YA EL VER!

Türk Eğitim Derneği’nin başlattığı “Soma'ya El Ver!” kampanyasına destek amacıyla öğrencilerimiz Bodrum’un dört bir yanına dağılarak kampanya hakkında bilgilendirme yaptılar ve Bodrum genelinde mağazaları dolaşarak kampanya afişlerini dağıttılar. Bodrum Merkez, Bodrum Marina, Turgutreis Merkez, Turgutreis Marina ve Bodrum da bulunan Midtown ile Avenue AVM’lerinde de yer alan mağazaları ziyaret eden öğrencilerimiz bu önemli sosyal sorumluluk projesine destek sağladılar.

Somalı maden emekçilerinin evlatlarına eğitim bursu sağlanması amacıyla “SOMA’YA EL VER!” kampanyasında toplanan yardımlar, Türk Eğitim Derneği burs sistemi kapsamında bir ödeme planıyla Somalı çocuklara eğitim bursu olarak aktarıldı.

Nakdi yardımların dışında psikolojik danışmanlık, eğitim materyali ve okul başarılarının izleme değerlendirmeleri, kampanyanın ilerleyen süreçlerinde TED uzmanları tarafından gönüllü olarak gerçekleştirildi. Burs sağlanan öğrenciler, resmi makamlar aracılığıyla tespit edildi.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Okul Aile Birliği ve Öğrenci Birliğimizin öncülüğünde gerçekleştirilen “Çocuklar Üşümesin” projesi kapsamında öğrenci, çalışan ve velilerimiz Van’da okuyan 5-15 yaş arası onlarca çocuğa kışlık giyecek yardımında bulundu. 24- 28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen kampanya ile öğrencilerin ihtiyaçlarına göre toplanan kıyafetler paketlenerek Van’da okuyan öğrencilere gönderildi.

Yepyeni kıyafetlerine kavuşan çocuklar yeni yılı mutlu ve sıcacık karşıladı. Açıldığı ilk yıldan bu yana gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Van’da her gün okula giderken üşüyen çocuklarımızın küçük yüreklerine güneşi ulaştırmak istiyoruz. Her çocuk gibi onlar da kocaman gülümsesinler, üşümesinler; yepyeni bir yılı mutlu ve sıcacık karşılasınlar diye. Çünkü inanıyor ve biliyoruz ki; bir çocuğun gülümsemesindedir hayat!

KÜTÜPHANESIZ OKUL, KİTAP OKUMAYAN ÇOCUK KALMASIN!

Okulumuz açıldığı günden bugüne “Her çocuk okumalıdır” fikrinden hareketle eğitim kurumlarıyla ortaklaşa çalışmalar yaparak, nitelikli kitaplara ulaşma keyfini bir ayrıcalık olmaktan çıkartarak okumayı seven her çocuğa taşıyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile binlerce çocuğa mutluluk taşıyan okulumuz, yeni projeler ile daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

• Mümtaz Ataman İlkokulu Kütüphanesi - 2014
  • Bodrum Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine “Oyuncak Kütüphanesi”* - 2015
  • Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Kütüphanesi - 2016
  • Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu Kütüphanesi - 2017
* Hastane ortamı ve yatan çocuk yaş aralığı gözetilerek toplanan oyuncak ve kitaplar uzun süreli kullanım ve sağlık kriterleri de baz alınarak tasnif edildi. Çeşitli hastalıklar nedeniyle yatılı kalan hasta çocuklar ve refakatçileri için sıcak ve samimi bir ortam yaratmayı hedefleyen bu proje ile çocuklar için hem alternatif bir kütüphane ortamı oluşturuldu hem de hastalık sürecini bilgi ve hayal gücüyle destekleyecek kitaplar seçildi.

TYLE PROJESI - TÜRK GENÇLIĞI İNGILIZCE ÖĞRENIYOR

Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği ortaklığıyla bu yıl ilk kez yürütülen Türk Gençliği İngilizce Öğreniyor – TYLE Projesi, TED Bodrum Koleji ve TED İzmir Kolejinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında; çeşitli devlet okullarında okuyan, maddi imkânları yetersiz ancak başarılı 60 dördüncü sınıf öğrencisi, iki yıl süreyle toplam 360 saat İngilizce eğitimi aldı. Eğitimin sonunda, daha önce dil eğitimi almamış ya da çok yetersiz düzeyde yabancı dil bilgisine sahip bu 60 öğrenci İngilizceyi iyi konuşabilecek düzeyde öğrendi.

Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Büyükelçiliği’nin kendi olanaklarıyla yeterli İngilizce eğitimi alamayan öğrenciler için el ele vererek gerçekleştirdiği “TYLE Sosyal Sorumluluk Projesi, Şubat 2015 – Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Eğitim süresince öğrencilerin ulaşımı, kitap vb. tüm eğitim materyalleri de ücretsiz verildi.

GÖNÜLLÜ TOPLUM PROJESİ

10. sınıf öğrencilerimiz Bodrum’da bulunan bir devlet okulunda okul sonrası İngilizce öğrenimi için gönüllü bir toplum projesi başlattılar. Lise öğrencilerimiz haftada bir hazırladıkları plan ve aktiviteleri uygulamak üzere 15’er kişilik gruplar halinde oluşturulmuş toplamda 60 4. sınıf öğrencisiyle bir araya gelerek öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmek için çalıştı. Takım çalışması, uyumlu olmak, çözüm odaklı ve yaratıcı olmak gibi birçok yeteneği içinde barındıran proje ile öğrencilerimiz bilgi birikimlerini paylaşmanın heyecanını yaşarken ihtiyacı olan öğrencilerin İngilizce eğitimlerine katkıda bulundu.

İNSANCA YAŞAM

MÜLTECİLERE YARDIM KAMPANYASI

Öğrencilerimiz, çalışanlarımız ve velilerimiz Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği işbirliği ile yardıma ihtiyacı olan mülteciler için kıyafet, yiyecek vb. toplama kampanyasının içinde yer aldı. Öğrencilerimiz, sürecin her aşamasında yer alarak kampanyaya destek oldular. Toplanılan tüm malzemeler öğrencilerimiz tarafından erkek, kadın, çocuk, bebek, giysi, ayakkabı vb. şekliyle ayrılarak kolilendi. Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği’nin desteği ile okulumuza gelen kamyona yüklenen koliler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.