Bilim Şenliği ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

Öğrencileri bilimin her alanıyla tanıştıran TED Bodrum Koleji geleneksel olarak gerçekleştirdiği STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) etkinliklerini bir üst seviyeye çıkararak kapsamlı bir Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

6-10 Mayıs haftası boyunca sürecek olan bilim şenliğine ek olarak 7 Mayıs 2019 tarihinde ülkenin geleceğini şekillendirecek genç beyinlerin hayal güçleri ve yeteneklerini kullanarak birbirinden değerli bilimsel çalışmalarını tanıtmalarına olanak sağlayacak olan Fen Bilimleri Proje Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmaya Bodrum'daki okullardan başvuru yapan 13 proje okulumuzda sergilenecek ve jüri değerlendirmeleri sonrasında proje sahibi öğretmen ve öğrencilere ödüller verilecek.

6 Mayıs 2019 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Yusuf Durmuş'un okulumuz öğrencileri için gerçekleştireceği bilim seminerinin ardından 6-7 Mayıs 2019 tarihlerinde hem okulumuza hem de misafir okullarımıza açık olan ’Kişisel Biyoloji Örneklerden, Fotoğraflardan, Fosillerden ve Mikroskoplardan Oluşan Gezici Müze Sergisi’’ gezilebilecek.

7 Mayıs 2019 Salı günü TED Bodrum Koleji kampüsünde gerçekleştirilecek olan bilim atölyeleri, matematik oyunları, anlık görev etkinlikleri, gösteri deneyleri, bilim parkurları gibi farklı etkinliklerle renklenecek olan şenliğimizde Dr. Serkan KARAİSMAİLOĞLU da öğrencilerimiz ve misafir okullarımızla buluşacak.

Bilim Şenliği 10 Mayıs 2019 Cuma günü okulumuz öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan karton kano yarışması ile son bulacak.