YÜZME

TED Bodrum Koleji okul yüzme takımları;
Öğrencilerin fiziksel, sosyal, zihinsel, duygusal ve sportif alanlarda gelişmelerini sağlamayı hedefler. Ahlaki değerlere sahip, iyi bir sporcu, iyi bir öğrenci ve birey olma yolunda kendilerini geliştirmeleri; spor sevgisini aşılamak ve yaşam boyu spor felsefesini benimsemelerini sağlamak TED Bodrum Koleji’nin öncelikli hedefleri arasındadır.

Okul takımında yer alacak sporcuların; “TED Bodrum Koleji öğrencisi” tanımını doğru şekilde yansıtıyor olması, genel sağlık durumunun spor yapmasına engel teşkil etmemesi, vücut kompozisyonu, dayanıklılık, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özelliklerinin yeterli seviyede olması ve temel yüzme tekniklerini uygulayabiliyor olması gereklidir.

Aday sporcular, takım antrenörü tarafından; Beden eğitimi dersi müfredatında yer alan yüzme eğitim programında, kulüp çalışmalarında ve Spor & Sanat Akademisi yüzme eğitim programında yer alan öğrencilerimizin performansları gözlemlenerek belirlenir.

Okulumuz takımlarında yer alan; Minik, Küçük, Yıldız ve Genç kategorilerindeki sporcu/öğrencilerimiz, yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzda antrenmanlarına yaz-kış düzenli olarak devam etmekte ve yarışmalarda okulumuzu başarı ile temsil etmektedir.